Наполи обяви назначението на Руди Гарсия на своя сайт снощи с лаконично съобщение, от което не стана известно докога е договорът на наставника с клуба. Италианските медии обаче успяха да разкрият, че контрактът на френския специалист е за 2+1 години. Освен това те разгласиха и нетната заплата на треньора, която ще бъде 3 млн. евро на сезон.

Също така станаха ясни и причините клубният президент Аурелио Де Лаурентис да избере именно Гарсия за наследник на Лучано Спалети. Според “Скай Спорт” той се е доверил на 59-годишния специалист заради опита му в печеленето на титли (с Лил в Лига 1 през 2011 г.), работата му с играчи на международно ниво (като Еден Азар, Франческо Тоти и Кристиано Роналдо), отличните резултати в евротурнирите (финал в Лига Европа с Марсилия през 2018 г. и полуфинал с Лион в Шампионската лига през 2020 г.), както и желанието на наставника да продължи да налага 4-3-3 като схема на игра, което беше сред основните изисквания на собственика.

“Ил Матино” пък отбелязва, че Гарсия е бил единственият кандидат, който е казал “да” на Де Лаурентис още в първото си интервю за поста, и то без каквито и да било резерви или изисквания. За сравнение, президентът на “партенопеите” се уморил от капризите на Кристоф Галтие, който все още преговаря за разтрогването на договора си с Пари Сен Жермен.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages