Националният отбор на Испания се класира за финала на Лигата на нациите след успех с 2:1 над Италия и така спази своя 30-годишна традиция.

Става въпрос за серията на “Ла Фурия” от мачове без загуба срещу действащ европейски шампион. За последно испанците претърпяха поражение от европейски първенец през 1993 година, когато отстъпиха с 0:1 като гости на Дания в среща от световни квалификации. Оттогава насам иберийците са изиграли 11 двубоя срещу европейски шампиони, като в тях са записали 7 победи и 4 равенства.

Освен това Испания запази превъзходството си спрямо Италия в полуфинални сблъсъци между двете страни. “Ла Фурия роха” е спечелила три от четирите подобни мача: 7:6 след дузпи за Купата на конфедерациите през 2013-а, 2:1 в Лигата на нациите през 2021-ва и снощната победа в същия турнир. Единственият успех на “адзурите” е от Евро 2020 с 4:2 след дузпи.

Също така испанците се изравниха с Австрия като най-неприятен съперник за “Скуадра Адзура”, която има най-много загуби в исторически план именно от тези два отбора - по 13. Иберийците са нанесли на Италия този брой поражения в 40 мача, а австрийците - в 39 срещи.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages