Стана традиция в последните два сезона отборът на Черно море да започва с най-много картотекирани юноши в efbet Лига. На фона на по-големия брой чужденци, които играят не само във водещите отбори, Черно море е едно голямо изключение.

На първата тренировка на "моряците" се появиха 11 юноши без четиримата, които играят за представителния и младежки тим на България - Иван Дюлгеров, Виктор Попов, Росен Стефанов и Николай Златев. Треньорът на варненци Илиан Илиев лично инспектира мачовете на дубъла на тима и набелязва играчи. Основната задача е те да тренират и се адаптират към атмосферата на първия отбор.

Илиев нееднократно е заявявал, че всеки играч, който покаже качество и желание да се усъвършенства, ще бъде добре дошъл в отбора. Неслучайно Черно море осъществи през последните години и най-големия изходящ трансфер, продавайки Мартин Минчев на чешкия шампион Спарта (Прага).

Припомняме, че в други отбори с успех играят юношите на клуба Николай Минков, Денис Ангелов, Лъчезар Йорданов, Валентин Йосков и Йордан Радев.

Автор: Пламен Трендафилов

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe