Фредерик Бомпард, бивш асистент на новия треньор на Наполи Руди Гарсия, e убеден, че френският специалист ще триумфира в Шампионската лига начело на “партенопеите”.

Наполи обяви назначаването на Гарсия за нов старши треньор на отбора. Той замени на този пост Лучано Спалети, който напусна неаполитанците след шампионската титла през миналия сезон. Последният клуб на 59-годишния наставник беше Ал-Наср от Саудитска Арабия. Преди това той води Лион, Марсилия, Рома, Лил, Льо Ман, Дижон и Сент Етиен.

🔵💭🏆 Frédéric Bompard très ambitieux pour Rudi Garcia au Napoli ! pic.twitter.com/guV6io7H5H

— Gazzetta Foot (@Gazzetta_Foot) June 16, 2023

„Руди е един от най-добрите треньори в Европа. Хората изглеждат изненадани, но не и аз. Когато видях, че Спалети си тръгва, веднага си помислих, че президентът на Наполи (Аурелио Де Лаурентис - б.р.) ще го вземе, защото винаги го е харесвал. Беше неизбежно Руди да отиде в Неапол. Той мечтае да спечели Шампионската лига. Мисля, че може да се справи, дойде му времето за това. Нещо ми подсказва, че Руди ще спечели турнира с Наполи“, каза пред L`Equipe Бомпард, който работеше с Гарсия в продължение на 15 сезона.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago