Хърватия и Испания излизат един срещу друг в Ротердам във финала на турнира Лига на нациите за сезон 2022/23. Селекцията на Златко Далич победи с 4:2 домакините на финалния турнир Нидерландия, докато "Ла Роха" надделя с 2:1 над отбора на Италия, който по-рано днес спечели битката за третото място срещу "лалетата".

За златното поколение на хърватите, водено от неуморимия Лука Модрид, това може би е последен шанс за трофей на национално ниво. Преди пет години "ватрените" играха на финала на Световното първенство срещу Франция, но загубиха. Преди няколко месеца пък отборът стигна до бронзовите медали в Катар. Сега успехът може да бъде сладка утеха за тях.

Испания може да се похвали с четири големи трофея. Става въпрос за световната титла от 2010-а, както и трите европейски титли от 1964-та, 2008-а и 2012-а. Към тях може да се добави и олимпийското злато от 1992-ра. Трофеят от Лигата на нациите обаче все още липсва в колекцията на иберийците. Преди две години те отново играха финал в турнира, но отстъпиха с 1:2 на Франция. Днес те ще искат да направят следващата стъпка и този път да си тръгнат като шампиони в надпреварата.

The #Vatreni have arrived. ❤️‍🔥 #CROESP

Sound on. 🔊 #NationsLeague #Family pic.twitter.com/E5iJmhNy0t

— HNS (@HNS_CFF) June 18, 2023

Златко Далич е направил само една корекция в състава, който победи Нидерландия. Тя е в центъра на отбраната. Мартин Ерлич стартира за сметка на Домагой Вида, който остава на пейката за началото.

Луис де ла Фуенте е направил две промени в сравнение с полуфинала с Испания. Фабиан Руис и Марко Асенсио започват за сметка на Микел Мерино и Родриго Морено.

🏟️🚌 ¡¡𝐘𝐀 𝐄𝐒𝐓𝐀𝐌𝐎𝐒 𝐄𝐍 𝐃𝐄 𝐊𝐔𝐈𝐏!!#VamosEspaña | #NationsLeague pic.twitter.com/niSMeUMEOk

— Selección Española de Fútbol (@SEFutbol) June 18, 2023

Хърватия: Ливакович, Юранович, Шутало, Ерлич, Перишич, Брозович, Модрич, Ковачич, Пашалиш, Крамарич, Иванушец

Испания: Симон, Навас, Льо Норман, Лапорт, Алба, Родри, Руис, Асенсио, Гави, Пино, Мората

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК!

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago