В Бразилия изглеждат все по-уверени, че Карло Анчелоти ще стане селекционер на националния отбор на страната. Според информация на ESPN Brasil преходът с преминаването на италианеца начело на “селесао” ще се осъществи чрез негов много доверен човек - синът му Давиде.

Желанието на Карло Анчелоти е още преди пристигането си да има в щаба на Бразилия професионалист, на който е близък и разчита. В момента италианският специалист има договор с Реал Мадрид до 2024 година и смята да го изпълни, като едва тогава да поеме бразилския национален отбор.

NOVIDADES SOBRE SELEÇÃO BRASILEIRA!

Otimista por Ancelotti, CBF estuda tirar filho do técnico do Real Madrid para tocar transição até 2024 #FutebolNaESPN https://t.co/HoZRWpjvFV

— ESPN Brasil (@ESPNBrasil) June 18, 2023

Именно и това е идеята на бразилската футболна федерация - синът на Анчелоти, който в момента също е в щаба му в Мадрид, да напусне Кралския клуб и да се присъедини към временно изпълняващия длъжността селекционер на Бразилия Рамон Менезеш.

Всички подробности ще бъдат обсъдени на среща, която се очаква да се проведе до края на месеца, вероятно в Мадрид, където Давиде живее от 2021 г., когато баща му отново пое Реал. С човек с доверието на Анчелоти в треньорския щаб Бразилската футболна федерация вярва, че ще улесни прехода до фактическото пристигане на италианеца през 2024 година.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago