Привърженикът на Манчестър Юнайтед, който стана известен с фланелката, която носеше по време на финала за ФА Къп срещу Манчестър Сити, няма да посещава футболни мачове за период от четири години. Въпросната тениска възмути футболната общественост на Острова, тъй като на гърба на фена бе изписан №97, поставен под слогана „Недостатъчно“. Очевидно идеята на 33-годишния Джеймс Уайт, каквото е името на фена, бе да се изгаври с паметта на 97-те привърженици на Ливърпул, загинали при трагедията на "Хилзбъроу" през 1989 година.

Днес Уайт се появи в съда, където се призна за виновен и разбра наказанието си – забрана от четири години плюс глоба от 1000 паунда и покриване на разноските по делото. Самият привърженик е приел с усмивка решението на съда, твърдят английските медии.

James White, 33, from Warwickshire, has pleaded guilty to displaying threatening or abusive writing likely to cause harassment, alarm or distress after turning up to the FA Cup Final in a shirt saying "Not Enough 97" pic.twitter.com/tQnLy5aOIy

— Chris Chambers (@CapitalChambo) June 19, 2023

Официалният сайт на Премиър лийг обърна специално внимание на днешното решение, като в съобщението се подчертава, че ФА остро осъжда действията на въпросното лице.

A man has been banned from attending all regulated matches in the UK for four years after pleading guilty to displaying threatening or abusive writing likely to cause harassment, alarm or distress by wearing a shirt mocking the Hillsborough disaster

➡️ https://t.co/8gm5OazQ2O pic.twitter.com/YhgM7Te1IY

— Premier League Communications (@PLComms) June 19, 2023

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe