Аржентина победи безпроблемно с 2:0 Индонезия в контрола, играна в Джакарта. Въпреки че световният шампион този път бе без някои от големите си звезди в лицето на Лионел Меси и Анхел Ди Мария, които преди няколко дни играха срещу Австралия, разликата в класите бе очевидна.

Играчите на Лионел Скалони започнаха да създават положения от самото начало, но липсваше прецизност във финалния пас и затова Аржентина не успя да вземе ранен аванс. Хулиан Алварес и Факундо Буонаноте пропуснаха няколко положения, но все пак Аржентина взе гол аванс преди почивката. Реализира го Леандро Паредес в 38-ата минута след топовен изстрел от над 35 метра и недобра намеса на стража на домакините. Алварес пропусна да удвои още до края на първото полувреме, а в добавеното време домакините имаха най-добрата си възможност, но Емилиано Мартинес се намеси добре.

LEANDRO PAREDES GOLAZO FOR ARGENTINA! 🇦🇷pic.twitter.com/d9J4JSvcIC

— Roy Nemer (@RoyNemer) June 19, 2023

Десет минути след подновяването на играта Кристиан Ромеро удвои, след като засече с глава центриране от корнер Ло Селсо.

Гарначо, който се появи като резерва в 60-ата минута, пораздвижи играта на Аржентина, но талантът на Манчестър Юнайтед пропиля най-добрата възможност, която се откри пред него в добавеното време на срещата, след като излезе очи в очи със стража на домакините.

🏆 #SelecciónMayor - #Amistoso

⚽ @Argentina 🇦🇷 2 (Leandro Paredes y Cristian Romero) 🆚 #Indonesia 🇮🇩 0

👉 ¡Final del partido! pic.twitter.com/0lEzrLDSel

— 🇦🇷 Selección Argentina ⭐⭐⭐ (@Argentina) June 19, 2023

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages