Днес предстои да се изиграят мачовете от последния ден на летния квалификационен цикъл за Евро 2024. Освен двубоя на българския национален отбор със Сърбия, ще се играят още 10 срещи от групите “A”, “E”, “F” “G” и “J”, като всички са с начален час 21:45. Сред тях сякаш най-много внимание предизвикват сблъсъците Исландия - Португалия и Австрия - Швеция.

В група “J” перфектният дотук отбор на Португалия гостува в Рейкявик. Мегазвездата на “мореплавателите” Кристиано Роналдо е на прага на безпрецедентно постижение, като ако той вземе участие срещу Исландия, ще се превърне в първия футболист в историята, който е достигнал кота 200 мача за национален отбор. В останалите две срещи от групата Босна е домакин на Люксембург, а аутсайдерът Лихтенщайн приема втория в класирането Словакия.

🇵🇹 Cristiano Ronaldo will put himself one cap away from 200 international caps if he plays against Bosnia and Herzegovina tonight

💪 He would be the first ever men's player to reach 200 appearances for a national team if he also makes an appearance against Iceland on Tuesday pic.twitter.com/As5AkxgC3L

— WhoScored.com (@WhoScored) June 17, 2023

В група “F” Aвстрия приема Швеция в ключов сблъсък за развитието на еврокампанията на двата тима. Белгия пък гостува на Естония, като в лагера на “червените дяволи” за пореден път се заговори за напрежение, като поводът бе, че капитанската лента срещу австрийците бе дадена на Ромелу Лукаку, а не на Тибо Куртоа.

В група “G”, където е и България, ще се изиграе и мачът Унгария - Литва, като домакините със сигурност ще търсят успеха, за да затвърдят доброто си начало дотук в квалификациите.

В група “А” изненадващият лидер Шотландия, който направи късен обрат в Осло и с три победи от три мача, ще приеме Грузия. В другия мач пък Норвегия на Ерлинг Холанд няма друг изход освен победа срещу последния в групата Кипър.

Група “Е”, която дотук е доста изравнена, предлага двубоите Молдова - Полша и Фарьорски острови - Албания, като лидерът Чехия ще почива в този кръг.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe