Португалия гостува на Исландия в мач от 4-ия кръг на група "J" в квалификациите за Евро 2024. Евентуален успех още повече ще доближи "мореплавателите" до класиране на финалите.

Кристиано Роналдо и компания са безпощадни до момента, като оглавяват класирането с актив от 9 точки и голова разлика 9:0. Исландците са на предпоследното пето място в групата с 3 точки.

Роналдо, който ще запише мач номер 200 за родината си, води атаката на домакините заедно с Рафаел Леао, който този път е предпочетен пред Жоао Феликс. В средата на терена Роберто Мартинес залага на Бернардо Силва, Рубен Невеш и Бруно Фернандеш. По двата фланга ще действат Диого Далот и Жоао Кансело, а тримата бранители пред Диого Коща са Рубен Диаш, Данило и Пепе.

Chegou o 11 inicial! 🔥 #VesteABandeira pic.twitter.com/oQFW7sewcz

— Portugal (@selecaoportugal) June 20, 2023

Исландия започва с Йон Дагур Торстейнсон, Алфред Финбогасон и Алберт Гудмундсон в предни позиции. Капитанът Арон Гунарсон е на резервната скамейка, след като получи контузия по време на загрявката преди мача срещу Словакия. Биркир Бярнасон също не започва от първата минута.

🇮🇸Byrjunarlið Íslands gegn Portúgal!

⚽️Iceland's starting lineup against Portugal! #afturáEM pic.twitter.com/InyZToUGP2

— Knattspyrnusambandið (@footballiceland) June 20, 2023

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe