Селекционерът на Германия Ханзи Флик рискува да бъде уволнен, ако отборът му не постигне добри резултати в следващите си два мача. Според информация на “Билд” ръководството на Германския футболен съюз е обсъждало слабото представяне на Бундестима под ръководството на 58-годишния специалист. Той понася сериозни критики заради многото експерименти със състава, а цифрите също не са на негова страна - едва 4 победи в последните 16 мача. 

Президентът на ДФБ Бернд Нойендорф е решил да даде последен шанс на Флик в двубоите срещу Япония и Франция през септември. В тях треньорът ще трябва да докаже, че е способен да подготви конкурентоспособен отбор за Евро 2024, на което Германия ще бъде домакин. 

След поражението от Колумбия (0:2) на 20 юни Флик беше попитан дали се притеснява, че може да бъде уволнен. 

“Футболните ми идеи подхождат на този отбор. Още не съм се сблъсквал с подобна ситуация. Работя с най-добрите футболисти на Германия и изпитвам удоволствие от това. През септември ще се опитаме да се покажем в по-добра светлина”, отговори бившият наставник на Байерн (Мюнхен). 

За евентуални негови заместници се спрягат Юлиан Нагелсман, Оливер Гласнер, Щефан Кунц и дори Руди Фьолер.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago