Отборът на Барселона продължава да е сериозно притиснат от финансовите регулации на Ла Лига и именно поради тази причина продължават да се бавят повечето входящи сделки, съобщава местното издание “Спорт”. 

От месеци е ясно, че на “Камп Ноу” имат сериозни проблеми с балансирането на счетоводните книги, което бе и основната причина за невъзможността да бъде върнат обратно Лионел Меси, който премина в Интер (Маями). Един от основните проблеми на клуба продължават да са отказите на някои от играчите да напуснат, което би могло бързо да окаже сериозно влияние в положителна посока. Изданието отново споменава, че наставникът Чави и ръководството на отбора са имали желание да се разделят с някой измежду Феран Торес, Ансу Фати и Френки де Йонг, което едновременно би могло да вкара в клубната каса добра сума от трансфер, а в същото време да облекчи сметката за заплати, която трябва да бъде намалена с над 200 милиона. 

Изданието допълва, че все пак подобни сделки не бива да бъдат отписвани и върху някой от тези играчи би могло да бъде осъществен известен натиск, за да отиде в друг отбор. От Ла Лига вече приеха финансовия план на Барселона, но там продължават да не могат да си осигурят някои от желаните футболисти. До момента каталунците успяха да си осигурят услугите на Илкай Гюндоган, който пристигна на “Камп Ноу” като свободен агент. Вестник "Спорт" допълва, че от Барселона вече са се разбрали за младока Виктор Роке, който е силно желан и от новия спортен директор на тима Деко, но вероятно ще пристигне на "Камп Ноу" едва през следващото лято. 

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages