По всичко изглежда, че халфът на Реал Мадрид Федерико Валверде ще се измъкне с леко наказание за проявата си на агресия спрямо Алехандро Баена от Виляреал през пролетта. На 8 април, след мача между двата тима на “Бернабеу” от Ла Лига, уругваецът причака съперника на паркинга пред стадиона и му нанесе удари. Според “Ас” съдията към Кралската испанска футболна федерация, който се занимава със случая, е предложил Феде да бъде санкциониран за пет двубоя.

Това е добра новина за Реал на фона на вероятността правата на полузащитника да бъдат спрени за период до 6 месеца, каквато възможност имаше.

Валверде, който не крие вината си, твърди, че е изпуснал нервите си заради думите “Плачи сега, след като детето ти няма да се роди”. Подобна реплика Баена изрекъл към уругвайския национал и 19 януари по време на сблъсъка между двата отбора от турнира за Купата на краля. В случая става дума за това, че приятелката на Валверде караше тежка бременност. В крайна сметка всичко с бебето се разви добре и то се роди здраво.

Самият футболист на Виляреал отрече да е говорил такива неща. После той се оплака, че е получил смъртни заплахи - вероятно от ултраси на Реал.

Новият сезон в Ла Лига ще започне на 11 август.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago