Манчестър Юнайтед и Челси са постигнали договорка за трансфера на Мейсън Маунт, твърдят авторитетните журналисти Фабрицио Романо и Дейвид Орнстийн. Играчът ще трябва да премине медицински изследвания през следващата седмица, след което ще подпише своя контракт с новия си тим, който ще е до лятото на 2028-а година. Още преди дни различни източници съобщиха, че той вече е договорил личните си условия с тима от "Олд Трафорд". 

More details: understand Mason Mount will undergo medicals with Man United after the weekend. 🚨🔴🩺 #MUFC

Contract will be valid until June 2028, five year deal agreed weeks ago.

Fee: £55m fixed plus £5m add ons. pic.twitter.com/CiGMOyd5Lt

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) June 29, 2023

До този момент лондончани отхвърлиха три оферти за полузащитника, но още преди няколко дни стана ясно, че шефовете на двата тима ще се срещнат очи в очи, за да направят нов опит да се разберат за сделката. Последното предложение за играча бе на стойност 55 милиона паунда, като медиите твърдяха, че от Юнайтед са категорични, че нямат намерение да предлагат повече пари, но в крайна сметка са се съгласили да платят пет милиона повече, за да вземат играча. 

🚨 EXCLUSIVE: Manchester United have reached an agreement with Chelsea to sign Mason Mount. Deal for 24yo England midfielder worth up to £60m (£55m + £5m adds). Permission given to do medical + finalise personal terms. Now to paperwork stage @TheAthleticFC https://t.co/4Y4YoGfJmT

— David Ornstein (@David_Ornstein) June 29, 2023

“Червените дяволи” ще платят 60 милиона паунда за халфа, който има само година от своя договор и отказа да предложенията от страна на “сините” за нов контракт. Още през миналата седмица се появиха информации, че той ясно е заявил на ръководството, че иска да бъде продаден на “Олд Трафорд” или ще напусне без трансферна сума след година.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages