Украйна поднесе една от сензациите на Европейското първенство по футбол за младежи до 21 години. Играчите на Руслан Ротан взеха скалпа на един от фаворитите в лицето на Франция, побеждавайки го с 3:1 след обрат в сблъсъка между двата тима на 1/2-финала. "Петлите" поведоха в 19-ата минута с гол на Раян Черки, но украинците успяха да обарнът нещата в своя полза с точни изстрели на Георгий Судаков в 32-рата минута от дузпа и в 44-тата минута, както и на Артьом Бондаренко в 86-ата минута.

Мачът започна отлично за Франция. В 19-ата минута Брадли Баркола получи пас на скорост, върна към Райън Черки, който финтира защитник и отбеляза за 1:0.

Украйна можеше бързо да се върне в мача, но в 23-ата минута гол на Дмитро Крискив бе отменен заради засада.

В 30-ата минута обаче Михайло Мудрик изработи дузпа за своя тим, след като нахлу на скорост в пеналта и бе спънат от Пиер Калулу. Судаков се нае да изпълни наказателния удар и бе точен за 1:1.

Последва нов натиск на Франция и в 38-ата минута "петлите" бяха близо до гол, но изстрел на Баркола се отби от гредата.

В края на полувремето обаче Украйна издебна своя шанс и отбеляза втори гол. Мудрик даде прекрасен дълъг пас за Судаков, който останал очи в очи с вратаря го финтира и вкара за 1:2.

През второто полувреме Франция опита да се върне в мача и имаше своите шансове, а в 81-вата минута гол на Ели Уахи бе отменен заради засада.

В 86-ата минута Украйна окончателно подпечата успеха си. Бондаренко получи в наказателното поле, финтира защитник и технично прехвърли вратаря за крайното 1:3.

Така Украйна продължава на 1/2-финал в турнира, където го очаква сблъсък с Испания.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe