Членът на най-ниското ниво на професионалния футбол в Англия Лига 2 - Форест Грийн Роувърс направи изненадващ ход и назначи Хана Дингли като временен наставник на тима, информира ексклузивно “Дейли Мейл”.

 Дингли ще замени на позицията изненадващо напусналия Дънкан Фъргюсън и ще се превърне в първата жена, която ще ръководи мъжки футболен отбор от професионалните дивизии на Острова, макар и временно за момента. Тя има професионален лиценз от УЕФА и до момента бе шеф на академията на отбора. Първата среща на Хана Дингли като наставник на отбора ще бъде в срядата, когато Форест Грийн се изправя срещу Мелкшам Таун в първа контрола за лятната подготовка.

We can confirm that Hannah Dingley has been named our Caretaker Head Coach.

Dingley will take charge of the team for tomorrow night’s friendly at Melksham Town.#WeAreFGR💚

— Forest Green Rovers (@FGRFC_Official) July 4, 2023

 “Наистина съм развълнувана. Предсезонната подготовка започна току що и сезонът ще дойде много скоро. Това е вълнуващо време във футболна. Благодарна съм за тази възможност да водя един толкова прогресивен и напредничав клуб,” заяви Дингли.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages