Полузащитникът на националния отбор на Германия Йонас Хофман ще осъществи изненадващ трансфер от Борусия (Мьонхенгладбах) в Байер Леверкузен, съобщава списание "Кикер".

30-годишният Хофман напуска след активирането на освобождаващата му клауза, която е в рамките на 10 милиона евро. Двата клуба засега не са потвърдили новината.

Футболистът играе за Борусия (Мьонхенгладбах) от 2016 г., а през минала година поднови договора си до 2025 г. Очакваше се Йонас Хофман, който има 21 мача за националния тим на Германия, да бъде ключов играч в състава на новия треньор на Борусия Мьонхенгладбах Херардо Сеоане.

Yes, Jonas Hofmann on verge to join @bayer04fussball. Confirmed. First call @kicker.

➡️ B04 will trigger a release clause of around €10m
➡️ Last details have to be clarified
➡️ Documents not signed yet. @SkySportDE 🇩🇪 pic.twitter.com/OMtfUxHFbp

— Florian Plettenberg (@Plettigoal) July 4, 2023

Това ще бъде поредният голям удар за клуба, който вече загуби капитана Ларс Щиндъл (Карлсруе), нападателя Маркюс Тюрам (Интер) и защитника Рами Бенсебаини (Борусия Дортмунд). Гладбах завърши на десето място в Бундеслигата през миналия сезон и ще пропусне евротурнирите за трета поредна година.

Според "Кикер" Борусия (Мьонхенгладбах) е набелязал Франк Онора от Брест за възможен заместник на Хофман.

За Байер (Леверкузен) и старши треньора Чаби Алонсо привличането на Йонас Хофман ще бъде солиден бонус, а тимът се готви за участие в Лига Европа. Хофман записа 33 мача, вкара 14 гола и даде 12 асистенции за тима си през миналия сезон.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago