Новият треньор на Пари Сен Жермен Луис Енрике заяви, че ще държи на своя стил и ще иска от отбора да играе атакуващ футбол. Днес испанецът бе представен като наставник на клуба.

“Идеята ми за футбол е атакуващ, атакуващ футбол, който да забавлява феновете. Над всичко обаче е футбол, който носи резултати. Това е предизвикателството пред мен. Мисля, че феновете ще са много доволни от това, което ще се случи”, сподели Енрике.

PSG present Luis Enrique as their new coach 📸 pic.twitter.com/PQf6R1tM0a

— B/R Football (@brfootball) July 5, 2023

“Много съм щастлив да съм тук като треньор на Пари Сен Жермен. Искам да науча нов език, да опозная този прекрасен град и тази невероятна страна. Очаквам с нетърпение да започна. Жена ми говори перфектен френски, тя е моят учител. Мисля, че ще се забавляваме”, допълни той.

“В моята кариера често се разбира със спортните директори. Познавам кариерата на Луис Кампос, за мен е чест да работя с него. Разменихме мнения за това какво искаме да направим. Мисля, че сме на 100% в разбирателство. Трансферният прозорец е сложен, но е време на възможности. Уверен съм, че ще имаме страхотен отбор. По отношение на атакуващата идентичност няма съмнения. Това е моята философия”, каза още бившият селекционер на Испания.

Welcome Luis Enrique 🇪🇸🤵🏻‍♂️ #PSG pic.twitter.com/wQGRA0mwgA

— Canal Supporters (@CanalSupporters) July 5, 2023

По отношение на Килиан Мбапе Луис Енрике заяви: “Много неща може да се случат. Не мога да дам гаранции, но ще се опитаме да изградим възможно най-добрия състав. Не съм говорил още с Неймар. Говорих с Кимпембе, Мукиеке и Нуно Мендеш, но с никой друг от състава”.

Той бе попитан и за Шампионската лига, която е основна цел, откакто катарските собственици влязоха в клуба. “Обичам напрежението. Шампионската лига е цел за нас. Да си амбициозен е много позитивно нещо в живота. Това е предизвикателство, което приемам”, коментира испанецът.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago