Президентът на Фенербахче Али Коч потвърди очакваната продажба на младата звезда на отбора Арда Гюлер. Той призна, че е имало вариант 18-годишният талант да остане в истанбулския гранд под наем през следващия сезон, но самият играч пожелал да си тръгне от клуба още сега.

Бизнесменът обаче не уточни кой ще бъде новият отбор на турския национал. Според испанските и турските медии халфът е избрал да премине в Реал Мадрид, въпреки че беше свързван и с преминаване в Барселона. Очакванията са “лос бланкос” да платят за Гюлер 20 млн. евро плюс бонуси, както и да включат 20% от парите при следващ негов трансфер. Обещаващият футболист пък ще получи 6-годишен договор.

🔜 Done Deal and confirmed! #RealMadrid will sign Arda #Guler (born in 2005) from #Fenerbahçe for €20M + bonuses + 20% on the future sale. 6-years contract. #transfers https://t.co/oU2PN1Spjm

— Nicolò Schira (@NicoSchira) July 5, 2023

“Това, което мога да кажа със сигурност, е че Арда реши да си тръгне от Фенербахче. Намерихме начин да остане за още една година, но той избра да напусне. Арда не иска да остане в нашия отбор и трябва да уважим това. Неговият трансфер ще бъде финализиран в следващите часове или дни. Сега преговаряме за детайлите. Милиони привърженици показаха изключителна привързаност към Арда, цяла Турция го обича. Затова трябва да разкажем на много хора за целия процес, те заслужават да знаят. Сделката обаче все още не е завършена. Щом това стане, имам задължението да обясня всички събития в детайли. Това, че Арда е толкова желан, е гордост за турския футбол. Няма какво повече да кажа. Ще говоря повече по темата в бъдеще”, коментира Коч на днешното представяне на Исмаил Картал като наставник на “фенерите”.

Ali Koc (Fenerbahce president): "Arda Güler will leave because he wants to leave, we found formulas where he can stay, but he decided to leave." pic.twitter.com/bquqElfTrX

— Madrid Universal (@MadridUniversal) July 5, 2023

Самият Картал също каза няколко думи за предстоящата раздяла с Гюлер. “Арда има голям талант и е в процес на развитие, и то във възходяща линия. Сега той е една важна фигура и го искат най-големите клубове в света. Арда се срещна с нашия президент. Каквото и да стане, дано да е най-доброто за Фенербахче и Гюлер. Решението беше взето от нашето ръководство”, заяви той.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe