Легендарният нидерландски вратар Едвин ван дер Сар е бил приет в болница заради мозъчен кръвоизлив. Това съобщи Аякс, където 52-годишният бивш футболист работеше доскоро като директор.

“В петък Едвин ван дер Сар е получил кръвоизлив около мозъка си. В момента е в болница в интензивно отделение и е в стабилно състояние. Щом има повече конкретна информация, ще последва актуализация на новините. Всички в Аякс пожелават на Едвин скорошно възстановяване. Ти си в мислите ни❤️”, гласи изявлението на амстердамския клуб в социалните мрежи.

On Friday, Edwin van der Sar has had a bleeding around his brain. He’s currently in hospital in the intensive care unit and is in a stable condition.

Once there is more concrete information, an update will follow.

Everyone at Ajax wishes Edwin a speedy recovery. We’re thinking… pic.twitter.com/M7jKs5TBB9

— AFC Ajax (@AFCAjax) July 7, 2023

Според информация на нидерландския журналист Майк Вервей кръвоизливът на Ван дер Сар се случил, докато той е бил на почивка в Хърватия. Той е бил спешно транспортиран в болница в Сплит чрез хеликоптер.

🚨 BREAKING: Edwin van der Sar has suffered a cerebral haemorrhage whilst on holiday in Split. 🇭🇷

He has been transported to hospital by helicopter and is currently staying in the intensive care unit. 😳

Our thoughts are with his family and friends and we wish and hope he… pic.twitter.com/PFbqvNrhsP

— Transfer News Live (@DeadlineDayLive) July 7, 2023

Това не е първият подобен случай в семейството на бившия страж на Аякс и Манчестър Юнайтед. През декември 2009-а, докато той още пазеше за “червените дяволи”, неговата съпруга Анемарие също преживя мозъчен кръвоизлив, но за щастие тя успя да се възстанови. 

Ван дер Сар доброволно напусна поста си на изпълнителен директор в Аякс през май, като посочи за причина разочароващия сезон на клуба. В края на миналата година друг бивш ръководител на амстердамци - Марк Овермарс, пък беше покосен от инфаркт. Някогашното крило оживя след случилото се, но признава, че то му е оставило сериозни дълготрайни увреждания.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago