Ръководството на Челси е намалило значително исканията си и в момента са склонни да подпишат сделка за нов генерален спонсор само за около 25 милиона паунда на година, като това дори включва женския тим на клуба, съобщава “Дейли Мейл”. Само преди дни изданието информира, че лондончани са решили да представят екипа за новия сезон, но без спонсор на фланелките, което се случи в понеделник. По този начин “сините” станаха първия тим от голямата шестица, който направи подобно нещо.

Тази сума ще е в сериозен контраст в сравнение с това, което преките им съперници в шампионата прибират - Манчестър Сити заработва по около 67 милиона от “Етихад”, Ливърпул по около 50 млн. от “Стандарт Чартър”, Манчестър Юнайтед са с 47 милиона от “ТиймВюър”, а Тотнъм с 40 милиона от “AIA”.

До този казус се стигна, след като шефовете на Премиър лийг наложиха вето на договорената сделка със стрийминг услугата “Парамаунт+”, тъй като бе взето решение, че тя ще наруши договорите за тв правата. Впоследствие шефовете на Челси бяха близо до контракт с бетинг компанията “Стейк” на стойност около 40 милиона, но се оттеглиха поради силно недоволство от организираните фенове на тима.

“Дейли Мейл” допълва, че множество фирми са се свързали с Челси и проявяват сериозен интерес да станат генерален спонсор при така намалените условия.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages