Отборите на Пирин (Благоевград) и Берое дават началото на сезон 2023/24 в efbet Лига. Срещата помежду им започва в 18:45ч. и ще бъде ръководена от Волен Чинков.

Двубоят противопоставя два от тимовете, които се бореха за своето спасение в отминалата кампания. Берое дори трябваше да запази своето място в елита в директен плейоф. В него заралии победиха с 1:0 тима на Спортист (Своге). 

И двата отбора не желаят да повторят слабия си предходен сезон и ще търсят силно начало на новата кампания, която обещава да бъде доста интересна. В нея Лудогорец ще опита да защити своята титла, спечелвайки трофея за „фаталния“ 13-и пореден път. ЦСКА – София и ЦСКА 1948 стегнаха сериозни селекции и ще опитат да спрат хегемонията на Лудогорец, а Левски също ще бъде замесен в битката за титлата. 

Берое има нов собственик и бе подсилен от голям брой нови играчи, като остава загадка в какво моментно състояние се намират заралии.

Цели 11 са новите попълнения в Берое за новия сезон. Голяма част от тях са чужденци, а няколко юноши на отбора подписаха своите първи професионалния договори. 

Старши треньорът на Берое Густаво Араголаса ще има нелеката задача да сглоби боеспособен отбор с новопривлечените играчи и тези, които останаха в отбора след бившия наставник Николай Киров. 

Пирин също имаше интересно лято. Доскорошният наставник Христо Янев беше заменен от треньорския тандем Радослав Митревски – Миро Митев.

Във вчерашния ден от клуба официално обявиха, че са привлекли под наем футболистите на ЦСКА - София Александър Бучков и Симеон Александров. Привлечени също така бяха бранителите Георги Върбанов, Христо Попадийн, халфът Гезим Пепси и полузащитникът Велислав Минков. Клубът обаче бе напуснат от таланта Марсел Бибишков, който пое към Ювентус. 

Ситуацията в Пирин поне за момента изглежда стабилна, имайки предвид финансовите проблеми, с които от клуба трябваше да се справят в предишната кампания. 

ПИРИН (БЛАГОЕВГРАД) - БЕРОЕ

Вероятни състави:

ПИРИН (4-2-3-1): Ковальов; Попадийн, М. Бачев, Дюлгеров, Семенив; Медвед, Пепси; С. Александров, Кондраков, И. тасев; Тютюков

БЕРОЕ (4-2-3-1): Ачинели; Говеа. В. Вълков; Скуадроне, Еспиноса; Мечев, С. Гаврилов; Д. Йорданов, Севайос, Б. Пенчев; Т. Йорданов

СЪДИЯ: Волен Чинков
СТАДИОН: "Христо Ботев", Благоевград
НАЧАЛО: 18:45 часа

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe