Интер и Челси най-после са постигнали договорка за трансфера на Ромелу Лукаку, с който нападателят да се завърне на “Джузепе Меаца” за постоянно, съобщават италианските медии. Става въпрос за твърдата сума от 35 млн. евро и още 5 млн., но под формата на бонуси.

Според информациите обаче сега има друг голям проблем пред завършването на сделката. Нито Интер, нито Челси са успели да се свържат с адвоката на играча - Себастиен Ледур, поради което финализирането на трансфера е поставено на пауза. На днешната си заглавна страница “Гадзета дело спорт” дори определя въпросния представител на белгийския национал като “шампион на обратите”. От вестника твърдят, че връзката между Ледур и “нерадзурите” е прекъсната заради факта, че адвокатът е предложил своя клиент на Милан и Ювентус през последните седмици. Бивши съотборници на нападателя също не могат да се свържат с него.

Lukaku deal situation 🇧🇪

◉ Inter final bid: €35m plus €5m add ons.

◉ Inter have still NO answer from Lukaku to close the deal.

◉ Juventus sent €37.5m + €2.5m bid to Chelsea — but ONLY valid if they sell Vlahović.

◉ Lukaku spoke to Juventus; Inter not happy with that. pic.twitter.com/CfqzSz1Wau

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) July 14, 2023

Местната преса дори подозира, че мълчанието от лагера на Лукаку се дължи на оферта, отправена от Ювентус към Челси. Става въпрос за 37,5 + 2,5 млн. евро или предложение, много подобно на това на миланския гранд. В “Тутоспорт” дори пишат, че има споразумение между “Старата госпожа” и Лукаку за годишна заплата в размер на 11 млн. евро. Джанлука Ди Марцио и Фабрицио Романо обаче уверяват, че подобен трансфер може да се случи само ако Душан Влахович бъде продаден преди това. От "Кориере дело спорт" добавят, че именно затова торинският клуб е поискал отсрочка от 7-10 дни, което е вероятната причина за нежеланието на хората от обкръжението на голмайстора да отговарят на обажданията.

🚨Lukaku's lawyer, Ledure, cannot be found, and Romelu himself is not answering the calls from the Nerazzurri.

Because Juventus has asked for seven days, maybe ten. And the fact that he has granted them means he wants to wait for Giuntoli and Allegri. #Juventus

[@CorSport] pic.twitter.com/qC4YbqCWI7

— Bianconeri Zone (@BianconeriZone) July 15, 2023

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago