От Арсенал официално обявиха привличането на халфа Деклан Райс, който пристига от Уест Хам за общата сума от 105 млн. паунда. Така той се превръща в най-скъпия английски футболист в историята, най-скъпия входящ трансфер на “артилеристите”, най-скъпата продажба на “чуковете” и най-скъпия трансфериран играч между два клуба от Премиър лийг.

Declan Rice. The Arsenal.

— Arsenal (@Arsenal) July 15, 2023

Арсенал определи договора с английския национал само като дългосрочен, но според информациите той е до лятото на 2028 година. Райс е избрал да играе в новия си отбор с номер 41. 24-годишния играч, който е преминал и през академията на Челси, прекара 10 години при “чуковете”. В първия им състав той изигра 245 мача с 15 гола и 13 асистенции. Върха на кариерата му в Уест Хам беше спечеленият през миналия сезон трофей в Лигата на конференциите, който той вдигна като капитан.

A new chapter begins. pic.twitter.com/ha5Btd8I2h

— Arsenal (@Arsenal) July 15, 2023

Очаквайте подробности!

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe