Новият спортен директор на Ювентус Кристиано Джунтоли бе представен официално пред феновете. Той отговори на много въпроси около клуба, заяви, че “старата госпожа” се нуждае от своя наставник Масимилиано Алегри, който бе подложен на критики от част от феновете на тима. Освен това вече бившият директор на Наполи обяви, че Пол Погба, Душан Влахович и Пол Погба не се продават, макар че имената им бяха свързвани с различни отбори в Европа.

“Бях посрещнат отлично в клуба и съм много щастлив с това. Заварих много високо ниво на работа във всеки аспект на клуба и сега трябва отново да станем достатъчно конкурентни, както в Италия, така и в света. Трябва да се справим с това, което имаме на разположение. Алегри е правилният човек. Ние вярваме, че той има качествата да продължи този път и да постигне големи резултати с талант, манталитет и дисциплина. Говоря с него всеки ден, но до момента не ме е питал за играчи. Той иска да продължим с този проект и ще се насочим към млади футболисти. Трябва да сме търпеливи, макар да разбирам, че в Ювентус се иска всичко и веднага. След като задействаме механизмите, след това нещата стават по-лесно,” започна Джунтоли.

След това новият шеф на тима се насочи към самите футболисти и отговори на поне част от спекулациите свързани с конкретни имена за входящи и изходящи трансфери на клуба.

“Трансферният пазар току що отвори, така че ще видим какво ще стане. Трябва да изчакаме и дали ще играем в Лигата на конференциите или не. Реакцията на феновете за Лукаку? Не разсъждаваме върху хипотетични ситуации. За нас Киеза и Влахович са непродаваеми, но трябва да намерим точния баланс, така че и тази ситуация ще бъде обмислена. В момента те са в нашите сметки, но ако пристигне оферта, която не можем да отхвърлим, тогава ще си направим сметката. Няма да говоря за числа, както и за предложения, защото е много важно кога биха могли да дойдат тези оферти. Също така много разчитаме на Портба, защото може да ни помогне със своите качества, но и със своя опит,” завърши Джунтоли.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages