Байерн (Мюнхен) обяви официално привличането на Ким Мин-Жае от Наполи. 26-годишният кореец вече е подписал петгодишен договор с баварците.

От Байерн платиха на Наполи откупната клауза за Ким в размер на 50 млн. евро. Той ще носи фланелката с номер 3.

♦ #ServusMinjae ♦ #FCBayern verpflichtet Minjae Kim! #MiaSanMia

🔗 https://t.co/ihVg4cq7dM

— FC Bayern München (@FCBayern) July 18, 2023

Изпълнителният директор на Байерн Ян-Кристиан Дреезен заяви: "Ким има страхотно развитие, като съвсем наскоро спечели италианското първенство с  Наполи и беше избран за най-добър защитник в Серия "А". Той впечатлява с физическото си присъствие, както и с уменията си. Впечатлява както с физическото си присъствие, така и с манталитета и скоростта си. Щастливи сме, че той веднага може да се включи пълноценно в подготовката и сме убедени, че ще вдъхнови и нашите фенове със стила си на игра".

Самият Ким Мин-Жае пък каза: "Байерн е мечтата на всеки футболист. Наистина очаквам с нетърпение всичко, което ме очаква в Мюнхен. За мен това означава ново начало, ще продължа да се развивам тук. При разговорите с клуба още от самото начало ми стана ясно колко голям е интересът към мен. Първата ми цел е да изиграя много мачове. Освен това искам да спечеля възможно най-много титли".

Made for 𝐊𝐌𝐉 — made for 𝐅𝐂𝐁! 🔴⚪ #ServusMinjae #FCBayern #MiaSanMia pic.twitter.com/aJs1KrqZWT

— FC Bayern München (@FCBayern) July 18, 2023

През кариерата си Ким е играл още в корейските Гьонджу, Чонбук, Бейджинг Гуан и Фенербахче, преди да премине в Наполи. За националния отбор на Южна Корея има 49 участия, в които е отбелязал 3 гола.

Междувременно Ким се сбогува с феновете на Наполи с прочувствен пост в социалните мрежи.

Благодарение на вас Скудетото беше възможно 33 години след Марадона. До моя страстен клуб Наполи, г-н Спалети, съотборниците ми и преди всичко до феновете на Наполи, искам да ви изкажа моята благодарност.

Kim Min-jae says goodbye to Napoli fans on Instagram pic.twitter.com/6sKbZm9s0J

— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) July 18, 2023

Без значение къде ще бъда и къде ще отида, винаги ще помня Наполи и ще викам за вас. Grazie. Forza Napoli sempre”, написа Ким.

Футболистът бе с основна заслуга за титлата на Наполи, като изигра за "партенопеите" 42 мача, вкара 2 гола и даде 2 асистенции. 

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago