Капитанът на Арсенал Мартин Йодегор вярва, че отборът ще използва разочарованието от това, че не спечели титлата миналия сезон, за да се завърне по-силен през новата кампания. “Артилеристите” водеха в класирането 248 дни преди да бъдат изпреварени от Манчестър Сити.

Лондончани обаче си осигури завръщане в Шампионската лига за първи път от сезон 2016/2017. Освен това правят доста сериозна лятна селекция и привлякоха Деклан Райс, Кай Хавертц и Юриен Тимбер. Отборът в момента е на турне в САЩ и тази нощ ще изиграе първата си контрола там срещу сборен отбор от МЛС.

🗣️ "The club and Mikel [Arteta] have done a great job to build this culture!"

Arsenal captain Martin Odegaard discusses the 'togetherness' at the club following last season 🔴💪 pic.twitter.com/YAhRZdBwIJ

— Sky Sports News (@SkySportsNews) July 19, 2023

“Има доста смесени чувства за миналия сезон. Горди сме колко далеч стигнахме и колко се подобрихме. Да се борим за титлата срещу отбор, който спечели всичко, е добра стъпка за нас, но в същото време все още боли, тъй като бяхме толкова близо”, сподели Йодегор пред “Скай Спортс”.

“Мечтата ни е да спечелим титлата, така че все още боли, но трябва да използваме всичко, което научихме миналата година, както го направихме предишната. Тогава не успяхме да се класираме за Шампионската лига, но се завърнахме по-силни и още по-подготвени”, допълни той.

🚨 Martin Odegaard on new signing’s: “I try to speak to them to see if they need something or if I need to explain something to them on the pitch about how we do things,” he says. “Just making sure that they feel welcome and to help them understand our game model.”

🗣️ “I think… pic.twitter.com/jymfwKO5b3

— afcsphere (@afcsphere) July 18, 2023

Норвежецът говори и за новите попълнения: “Всички попълнения може да допринесат. Те са страхотни играчи, адаптират се добре. Важно е да имаме добър състав. Ще играем в Шампионската лига, доста турнири и ни предстоят много големи мачове. Усещам, че новите ще ни дадат много”.

“Ние сме като семейство и всеки работи за другия, помагаме си. Клубът и Микел Артета свършиха страхотна работа да изградят тази култура. В днешния футбол имаш нужда от тази задружност. Това е причината да сме толкова уверени, защото вярваме един в друг”, каза още Йодегор.

Той знае, че с прогреса на тима и сериозната лятна селекция към Арсенал ще има големи очаквания: “Винаги ще се говори и ще има очаквания, но нашата работа е да останем концентрирани върху нещата, които контролираме, а това е представянето ни на терена, това, което правим всеки ден на тренировките. В отбора има много играчи, гладни за успехи. Хората могат да говорят и да пишат каквото си искат”.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago