Защитникът на Манчестър Сити Кайл Уокър вече е информирал мениджъра на тима Пеп Гуардиола, че иска да премине в Байерн (Мюнхен), пишат журналистите Кери Хау и Флориан Плетенберг.

33-годишният английски национал е говорил с испанския специалист, както и с част от съотборниците си, като им е обявил своето решение. Сега за осъществяването на трансфера е необходимо двата клуба да постигнат споразумение, което едва ли ще е проблем.

Kyle Walker has informed Pep Guardiola of his decision to join Bayern. The player is on the flight to Tokyo with City, but it's no problem for Bayern as all parties were informed. Bayern will submit their first bid soon [@Plettigoal] pic.twitter.com/VIM5t5Wukx

— Bayern & Germany (@iMiaSanMia) July 19, 2023

Представители на Манчестър Сити са информирали Байерн, че искат да разговарят отново с Кайл Уокър днес. Но играчът вече е взел своето решение, след като баварците вече му предложиха договор 2+1 години, а контрактът му с "гражданите" е до 2024 г. Възможно е Сити да искат да спечелят време, за да намерят заместник на Уокър. Сделката може да се осъществи в Япония, където Манчестър Сити заминава на предсезонно турне, а там ще играят приятелски срещи и немските шампиони.

Кайл Уокър записа 39 мача за Манчестър Сити през изминалия сезон. Заговори се, че Байерн и “гражданите” могат да разменят англичанина и Бенжамен Павар, който иска да напусне баварците.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago