Милан е все по-близо до привличането на Самуел Чъкуезе, информират медиите на Ботуша. Нападателят на Виляреал ще премине на “Сан Сиро” срещу 20 млн. евро, а още 8 млн. са предвидени като бонуси. Очаква се сделката да бъде финализирана в началото на следващата седмица и Чъкуезе да се присъедини към подготовката на тима, воден от Стефано Пиоли. 

Пристигането на нигериеца означава, че Милан ще се откаже от Даичи Камада. Японският национал на Аийнтрахт (Франкфурт) също беше сред трансферните цели на “червено-черните”, но към днешна дата шансовете и той да подпише с тима са минимални. От една страна, Пиоли не може да гарантира титулярно място на офанзивния халф, а от друга с привличането на Чъкуезе клубът ще запълни квотата си за футболисти извън ЕС. 

Exclusive: Noah Okafor here on his way to Milano in order to sign on Saturday as new AC Milan player 🔴⚫️🛩️ #ACMilan

Contract until June 2028 to be signed in the next 24h — €13/14m to RB Salzburg.

Okafor, excited for Milan move… and the next signing could be Chukwueze soon. pic.twitter.com/J2qRsLGp72

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) July 21, 2023

Милан вече си осигури услугите и на Ноа Окафор от РБ Лайпциг. Швейцарският национал пристигна в Италия и утре ще бъде официално представен. За него “росонерите” ще платят между 13 и 14 млн. евро, а нападателят ще подпише договор до 2028 година.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago