От Милан официално обявиха светкавичния трансфер на Ноа Окафор, който пристига от австрийския шампион РБ Залцбург за предполагаемата сума от 14 млн. евро. 23-годишният нападател подписа договор до лятото на 2028-а със заплата от 2 млн. евро на сезон. Той избра да носи фланелката с номер 17, която доскоро беше притежание на Рафаел Леао. Както е известно, през новия сезон звездата на “росонерите” ще играе с №10.

Окафор прекара три години и половина в РБ Залцбург, който плати на родния му Базел около 11 млн. евро. През този период швейцарският национал изигра 110 мача с 34 гола и 23 асистенции за “биковете”, с които спечели четири титли на Австрия и три купи на страната. За своята родина той има 14 срещи с 2 попадения и 2 голови подавания. В Милан бяха особено впечатлени от него след мача между двата тима в груповата фаза на Шампионската лига през миналия сезон, когато играчът се разписа при равенството 1:1.

🇨🇭 @noah_okafor✍

Official Statement 👉 https://t.co/KZ3tK5VHGI

Comunicato Ufficiale 👉 https://t.co/GK1zJknrol#ACMQuest #SempreMilan pic.twitter.com/VUibC7xeOu

— AC Milan (@acmilan) July 22, 2023

Нападателят се превръща в шестото ново попълнение на миланския гранд през това лято, като ще се конкурира с Оливие Жиру за титулярно място. Утре той ще замине за Лос Анджелис, където се намират новите му съотборници като част от предсезонната подготовка на тима.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe