Собственикът на Тотнъм Джо Люис е бил обвинен в организиране на “нагла” схема за търговия с вътрешна информация, заявиха от офиса на прокуратурата в Манхатън. Това стана ясно след публикуването на видео, в която прокурор Деймиън Люис твърди, че британецът се е възползвал от вътрешна информация не само за лична облага, но е предоставял такива на свои романтични партньори, както и служители.

“Днес обявявам, че моят офис, южният район на Ню Йорк, повдига обвинения на британския милиардер Джо Люис за организиране на нагла схема за търговия с вътрешна информация. Ние твърдим, че в продължение на години Джо Люис е злоупотребявал с достъпа си до корпоративни заседание и многократно е предоставял вътрешна информация на свои романтични партньори, лични асистенти, пилоти и свои приятели. След това тези хора са търгували с нея и са спечелили милиони на фондовия пазар. Благодарение на Люис това са залози на сигурно. Джо Люис е богат човек, но ние твърдим, че той е използвал информация, за да компенсира свои служители, както и да предоставя подаръци на свои приятели и любовници. Това е класическа корпоративна корупция и е незаконна,” се казва в изявлението на офиса на прокуратурата в Ню Йорк.

Statement of U.S. Attorney Damian Williams on U.S. v. Joseph Lewis pic.twitter.com/9rGTTYVx6h

— US Attorney SDNY (@SDNYnews) July 25, 2023

Малко по-късно адвокатът на Люис излезе с изявление, което се казва, че правителството е “допуснало огромна грешка в преценката си, като в обвинило Люис, 86-годишен мъж с безупречна репутация, почтен и с невероятни постижения. От Тотнъм отказаха да коментират обвиненията, като заявиха, че те не са свързани с клуба.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe