От Ювентус веднага реагираха чрез официално изявление, след като УЕФА изхвърли клуба от Лигата на конференциите за следващия сезон заради фалшиви капиталови печалби. В него клубният президент Джанлука Фереро обясни, че “Старата госпожа” няма да обжалва тежкото наказание, за да не се застраши възможното участие на отбора в Шампионската лига през сезон 2024/25.

“Съжаляваме за решението на Борда на УЕФА за финансов контрол. Не споделяме интерпретацията, която беше дадена относно нашата защита и оставаме напълно убедени в легитимността на нашите действия, както и във валидността на нашите аргументи. Въпреки това решихме да не обжалваме това решение. То е в съотвествие с взетото през май в контекста на спора ни с Италианската футболна федерация. Както беше и тогава, предпочитаме да сложим край на периода на несигурност и да подсигурим пълни прозрачност и сигурност за нашите вътрешни и външни заинтересовани страни относно бъдещото участие на клуба в международните турнири.

Press Release | Closure of the UEFA Club Financial Control Body proceedings

— JuventusFC 🇬🇧🇺🇸 (@juventusfcen) July 28, 2023

Подаването на жалба, вероятно към други съдебни инстанции, с неясни изходи и времетраене, би увеличило несигурността по отношение на евентуалното ни участие в Шампионската лига през сезон 2024/25. Вместо това искаме първият състав и нашите фенове, спонсори, доставчици и финансови партньори да могат да преживеят сезон 2023/24 с максимални спокойствие и сигурност по отношение на резултатите, които можем да постигнем на терена, особено след турбулентния изминал сезон. Въпреки това болезнено решение ние можем да посрещнем новия сезон, концентрирайки се върху терена, а не върху съдилищата. Сега фокусираме нашето внимание върху първенството и Купата на Италия: ще направим всичко по силите си да донесем на нашите фенове възможно най-голямо удовлетворение в тези състезания”, заяви Фереро.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago