ЦСКА (Москва) постигна първа победа от началото на сезона в руската Премиер лига. "Армейците" се наложиха при гостуването си на Ахмат с 3:2, а двубоят ще се запомни с отсъдените пет дузпи и три червени картона. Много от решенията на главния съдия Владислав Безбородов бяха оспорени от двата тима, а от ЦСКА ще искат отмяна на червения картон на Милан Гаич.

Първи в намален състав останаха домакините от Грозни. Още в 12-ата минута Марат Бистров беше изгонен за игра с ръка в наказателното поле, с която предотврати гол. Фьодор Чалов реализира отсъдената дузпа и откри в полза на ЦСКА, но в 27-ата минута Ахмат също получи наказателен удар и Мохамед Конате се разписа за 1:1.

В 45-ата минута Антон Заболотний беше повален в пеналта и Чалов отново не сбърка от бялата точка. Голямото продължение на първата част предложи най-скандалния момент в мача. Гаич задържа в наказателното поле на ЦСКА Иван Олейников и Безбордов за четвърти път отсъди дузпа. Игор Акинфеев спаси удара на Олейников. Чак след това ВАР се намеси и Гаич беше отстранен с червен картон, а домакините получиха шанс да изпълнят дузпата повторно и Конате показа здрави нерви - 2:2.

През второто полувреме голови положения не липсваха и пред двете врати, но късметът се усмихна на московчани. В 79-ата минута Чалов оформи хеттрика си с още едно попадение от дузпа, този път за нарушение на Владислав Камилов срещу самия него. Спектакълът приключи с трети червн картон - на Андрей Семьонов от Ахмат за удар с лакът срещу Заболотний. 

Начело в класирането излезе Краснодар, който победи с 2:0 Сочи и е с пълен актив от 6 точки. Попаденията за "биковете" вкараха Кайо и Джон Кордоба. Локомотив (Москва) разгроми с 4:1 като гост Факел (Воронеж) с два гола на Наяир Тикнизян, а Рубин и Оренбург завършиха наравно - 1:1.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe