ЦСКА (Москва) постигна първа победа от началото на сезона в руската Премиер лига. "Армейците" се наложиха при гостуването си на Ахмат с 3:2, а двубоят ще се запомни с отсъдените пет дузпи и три червени картона. Много от решенията на главния съдия Владислав Безбородов бяха оспорени от двата тима, а от ЦСКА ще искат отмяна на червения картон на Милан Гаич.

В предишните си двубои от надпреварата Челси надви Брайтън с 4:3 и направи 1:1 с Нюкасъл. Фулъм пък се справи с Брентфорд (3:2), но отстъпи на Астън Вила (0:2). Това означаваше, че победителят в мача днес щеше вдигне отличието, а при равенство шампион щеше да е Астън Вила.

Срещата на "ФедЕкс Фийлд" във Вашингтон събра над 60 000 фенове по трибуните, а монетата за жребия преди първия съдийски сигнал беше хвърлена от баскетболната звезда Кевин Дюрант. Малко по-рано той позира с екип на Челси със своето име до защитника на "сините" Бен Чилуел.

В началните минути мачът вървеше мудно и без никакви голови положения. Челси задържаше по-продължително топката, а "котиджърс" се надяваха да наранят съперника с контраатаки. В 38-ата минута ветеранът Тиаго Силва се извиси след центриране от корнер и откри резултата. Малко след попадението Рахийм Стърлинг комбинира с Чилуел, но неговият удар беше отразен от Бернд Лено.

Челси вдигна оборотите в края на полувремето и Енцо Фернандес пропусна от отлична позиция след хубаво подаване на Нкунку. В 41-ата минута Лено парира изстрел на Карни Чуквуемека, но при добавката Нкунку не сгреши. Това беше трето попадение за бившия нападател на РБ Лайпциг от старта на подготовката. 

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages