Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри намекна, че неговият тим няма да е в борбата за титлата следващия сезон. Той постави като цел пред отбора да се завърне в Шампионската лига.

“Да говорим за Скудетото няма логика. Започнахме едно пътешествие, сега трябва да работим. Това е осмата ми година на пейката на “бианконерите” и откакто съм тук, никога не съм казвал, че няма да се борим за титлата, защото не можеш да си позволиш да направиш това в Ювентус. Трябва да започнеш с амбиции. Ако си в добра позиция през март, ще видим, но със сигурност ни чака дълъг път”, заяви Алегри.

Специалистът даде оценка за подготовката на тима и турнето в САЩ. Зад Океана Юве изигра две контроли, като спечели срещу Милан с дузпи, а след това изигра много добър мач срещу Реал Мадрид, в който победи с 3:1. “Мога да кажа, че отборът работи добре в Съединените щати. Срещу Реал Мадрид беше добра тренировка срещу силен отбор, който има техника и физика, но все още имаме да подобряваме много неща, на първо място по отношение на физическото състояние. Като цяло съм доволен, че завършихме добре турнето в Америка. Победата над Реал Мадрид ни дава самочувствие, но в същото време трябва да останем спокойни, защото мачовете, които се броят, започват от 20 август”, сподели наставникът.

#Allegri lancia la #Juve nella corsa Scudetto: "Mai detto che non lotteremo per vincere il campionato" ⚪️⚫️https://t.co/w0NKzF18Sf

— GOAL Italia (@GoalItalia) August 4, 2023

“Свършихме добра работа и съм доволен от духа в отбора. Имаме много млади играчи, които са на ниво, развиват се, някои ще отидат да играят някъде другаде, тъй като имаме само по един мач на седмица. Да имаш състав с прекалено много играчи може да бъде вредно за тези, за които има по-малко възможности. Ще трябва да намерим правилния път за тези момчета, които имат качества”, допълни той.

“За съжаление, сме аут от евротурнирите, въпреки че завършихме трети миналия сезон, а щяхме да имаме право да участваме в Шампионската лига. Трябва да се справим без това и да бъде по-концентрирани върху първенство, да осигурим завръщането и в следващото издание на Шампионската лига”, каза още Алегри.

Той коментира включването на Душан Влахович и адаптацията на новото попълнение Тимоти Уеа: “Много съм доволен от Душан. Преди мача заедно решихме, че той ще влезе като резерва и ще играе 15 минути. Душан не беше много убеден, но беше полезен. Включи се добре. Тимо, срещу Реал Мадрид, беше малко по-уморен, но той е момче с добри качества и ще бъде полезен на отбора. Маккени също изигра добър мач, доволен съм от представянето му”.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago