Мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола даде пресконференция преди двубоя за Къмюнити Шийлд срещу Арсенал в неделя. Специалистът говори по редица теми и за актуалните трансферни новини при “гражданите”.

“Предизвикателството е огромно за нас в психическо отношение и как ще израснем като отбор във футболно отношение, за да поддържаме това ниво. Това е почти невъзможно, но предизвикателството е такова. Ще се види колко гладни сме все още за успех, нашето желание. През следващите 11 месеца ще имаме много слаби моменти, това е начинът, по който ще се връщаме обратно”, започна Гуардиола.

PEP 💬 Gvardiol, what a beautiful surname he has! He is doing a medical test. Everybody knows he is here. Hopefully, we can finish the deal in the next few hours/days.

— Manchester City (@ManCity) August 4, 2023

За мача с “артилеристите” той каза: “Започнахме две седмици по-късно от Арсенал, така че не сме в най-добрата позиция".

Пеп говори и за защитника на РБ Лайпциг Йошко Гвардиол, който днес минава медицински прегледи и съвсем скоро ще се превърне в най-скъпия защитник в историята: “Гвардиол, каква красива фамилия има той! Той днес минава медицински тестове. Всички знаят, че той е тук. Надявам се, че ще успеем да завършим сделката през следващите няколко часа или дни. Ще говоря повече за него, когато всичко е официално”.

🗣️ “Regarding Kyle and Bernardo. They’re important players for us. We want them to stay. We will do everything. To replace these two players is incredibly difficult.”

Pep Guardiola on the future of Kyle Walker and Bernardo Silva. 🔵 pic.twitter.com/MZCnbFiNAJ

— Football Daily (@footballdaily) August 4, 2023

Що се отнася до Бернардо Силва и Кайл Уокър, които се свързват с трансфери в бившите отбори на Гуардиола Барселона и Байерн (Мюнхен), испанецът заяви: “Те са важни играчи за нас. Искаме те да останат. Ще направим всичко възможно. Да замениш тези двама играчи е изключително трудно. От първия ден до края не искам нито един играч, който не иска да бъде тук. Искам да работя с момчетата, които искат да останат”.

Гуардиола намекна също, че “гражданите” не са приключили със селекцията: “Не знам дали сме приключили с трансферния пазар, мисля, че има възможност за още нови”.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago