Арсенал и Манчестър Сити дават начало на новия сезон в елита на Англия с двубоя за “Къмюнити Шийлд”. На “Уембли” един срещу друг излизат шампиона от миналия сезон и втория в класирането, тъй като “гражданите” спечелиха и ФА Къп. Ман Сити е спечелил последните си осем мача срещу “артилеристите”.

Тимът от Манчестър ще спори за “Къмюнити Шийлд” за пети път през последните шест години. Той загуби последните два сблъсъка и за последно вдигна трофея през 2019 г. “Гражданите” са печелили турнира 6 пъти, докато Арсенал е вдигал трофея цели 16 пъти, като за последно го направил през 2020 г.

🔴 𝗧𝗘𝗔𝗠𝙉𝙀𝙒𝙎 ⚪️

All three summer signings start - Come on you Gunners! ✊ pic.twitter.com/UpXea0E7sQ

— Arsenal (@Arsenal) August 6, 2023

Мениджърът на Арсенал Микел Артета е заложил и на трите си нови попълнения. Деклан Райс е част от халфовата линия, а Юриен Тимбер ще помага на защитата. Кай Хавертц е на върха на атаката, въпреки че привличането му бе с цел да играе в по-задни позиции. Германецът обаче има вероятност да играе на тази позиция известно време поради контузията на Габриел Жезус, който ще отсъства от терените няколко седмици.

Your first City XI of 23/24 👊

XI | Ortega Moreno, Walker (C), Stones, Dias, Akanji, Rodrigo, Kovacic, Bernardo, Grealish, Alvarez, Haaland

SUBS | Ederson, Phillips, Laporte, De Bruyne, Gomez, Foden, Palmer, Lewis, McAtee#ManCity | @etihad pic.twitter.com/tEUjG2vhyq

— Manchester City (@ManCity) August 6, 2023

Гуардиола е заложил на Щефан Ортега на вратата, а Едерсон е на пейката. 30-годишният страж е играл в три мача за “гражданите” от пристигането си миналото лято. Кайл Уокър, чието бъдеще все още не е ясно, е в титулярния състав. Новото попълнение Матео Ковачич също е титуляр. Кевин Де Бройне е на пейката. Белгиецът доскоро се възстановяваше от контузия и не игра в нито една от контролите. Привлеченият от РБ Лайпциг Йошко Гвардиол оше не се е присъединил към тима.

АРСЕНАЛ - МАНЧЕСТЪР СИТИ

АРСЕНАЛ: Рамсдейл, Уайт, Салиба, Магаляеш, Тимбер, Партей, Райс, Йодегор, Сака, Хавертц, Мартинели
МАН СИТИ: Ортега, Уокър, Стоунс, Диаш, Аканжи, Родри, Ковачич, Бернардо Силва, Грийлиш, Алварес, Холанд

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago