Берое и Крумовград се изправят един срещу друг в последен двубой от 4-ия кръг на efbet Лига. Двата тима ще премерят сили в късния мач днес, който стартира в 21:15, а главен съдия ще бъде Георги Давидов.

Домакините от Стара Загора излизат в преследването си на трета победа от началото на сезона. Въпреки лошата кампания, която направиха през изминалата година, промените в клуба през лятото и подмяната на отбора явно дадоха резултат и “заралии” стартираха с две победи новия шампионат. След успехите си над Пирин и Арда обаче Берое допусна неприятна загуба от Хебър като гост. Сега “зелените” имат шанс да се върнат на победния път срещу новака Крумовград.

Иначе по-рано през седмицата старозагорци се разделиха с една от основните си фигури в тима. Въпреки че не е обявено още официално, капитанът Симеон Мечев призна пред медиите, че си тръгва от Берое, като заяви, че скоро ще разкрие много истини за “зелените”.

Крумовград от своя страна отпразнува историческото си влизане в елита с гръмка победа над Лудогорец още на старта на новата кампания в efbet Лига. След това обаче тимът сякаш забуксува и допусна две поредни загуби - от ЦСКА - София и Черно море. Сега “сините” се надяват, че ще могат да запишат нови точки в актива си, които биха им помогнали в битката за оцеляване.

В клуба също имаше промени, след като по-рано през седмицата беше обявено, че отборът вече няма да тренира на “Коматево”. Крумовград мести тренировките си на базата на Европейския колеж по икономика и управление в близкото до Пловдив село Оризаре. Въпреки това обаче официалните мачове ще се провеждат на базата “Никола Щерев-Старика” в “Коматево” в Пловдив.

15

Тъй като това е първи сезон на Крумовград в елита, логично Берое и “сините” не са играли един срещу друг досега. Така това се превръща в първа историческа среща между двата тима.

БЕРОЕ - КРУМОВГРАД

Вероятни състави: 

БероеАчинели, Скуадроне, Рамос, Вълков, Пенчев, Политано, Еспиноса, Сейхас, Ласо, Севальос, Трибуле

Крумовград: Георгиев, Велев, Шимич, Сенхаджи, Георгиев, Кацаров, Ренан Ареяс, Патрик Луан, Серкан Юсеин, Тонев, Колев