Пари Сен Жермен е информирал тази сутрин Неймар, че няма да разчита повече на него, твърди ексклузивно RMC Sport.

Според информациите треньорът на парижани Луис Енрике и спортният директор Луис Кампос са информирали бразилската звезда, че той не попада в плановете им, въпреки че играчът има договор до юни 2027 г. с клуба.

🔴🔵 Absents du dernier entraînement et pas conviés au media day, Neymar et Marco Verratti ont été convoqués parmi un groupe de joueurs par Luis Campos et Luis Enrique. Les deux hommes les ont informés que le club ne comptait pas sur eux cette saison.

— RMC Sport (@RMCsport) August 9, 2023

Неймар, заедно с Марко Верати, Ренато Санчес, Юго Екитике и Хуан Бернат, са били уведомени, че на тях няма да се разчита и могат да потърсят нови решения за бъдещето си. Всички те не бяха поканени на така наречения медиен ден, в който играчите на клуба участват в официалната фотосесия за Френската професионална футболна лига. На събитието не присъстваше и Килиан Мбапе. Остава под сериозна въпросителна дали тези играчи ще попаднат в групата на парижани за откриващия домакински мач от Лига 1 срещу Лориен.

Както съобщава още RMC Sport, желанието на ПСЖ да се раздели с Неймар не е нещо ново. Гръмкото завръщане на бразилеца на терена в приятелския мач срещу корейския Чонбук (3:0), в който той вкара два гола и даде асистенция, изглежда не е обърнало тенденцията. Що се отнася до Марко Верати, интерес към него не липсва, най-вече от Саудитска Арабия.

(🌕) JUST IN: Luis Campos and Luis Enrique have informed Marco Verratti, Neymar, Ekitike, Bernat and Sanches that they are not counting on them this season. They did not take part in media-day, nor did Kylian Mbappé. @FabriceHawkins 🚨🚪 pic.twitter.com/jKQJUlIQOq

— PSGhub (@PSGhub) August 9, 2023

В последните дни се появиха информации, че самият Неймар също е поискал да напусне ПСЖ - нещо, което неговият баща отрече. Евентуално негово завръщане в Барселона не изглежда особено вероятно, най-вече заради финансовото състояние на каталунците, а и поради нежеланието на наставника Чави Ернандес да го привлече, тъй като той смята, че подобен трансфер може да развали климата в съблекалнята. Клубният президент Жоан Лапорта обаче е фен на Неймар и би подкрепил завръщането му, което обаче изглежда изключително трудно на този етап.

Така очевидно от ПСЖ ще се разделят с още една от мегазвездите си през това лято, след като Лионел Меси вече напусна в посока Интер Маями, а бъдещето на Килиан Мбапе също е неясно и е под огромна въпросителна след нежеланието му да поднови контракта си.

Carlsberg "Домът на Феновете" е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето съдържание и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago