Тази вечер вторият по сила клубен турнир на УЕФА - Лига Европа, се завръща с пълна сила. Преди днешните шест мача вече се бе изиграл един двубой и той включваше българския шампион Лудогорец, който загуби с 1:2 гостуването си на Астана.

Програмата за деня започна в 19:00 часа с два ранни двубоя. В единия от тях вече има явен фаворит за класиране за плейофния кръг, след като Хекен победи с 3:1 Жалгирис като гост. Сърджан Хръстич вкара по един гол в края на първото и началото на второто полувреме. Микел Ригаард Йенсен покачи на 3:0 в 70-ата минута. Пет минути преди края Насим Хнид върна едно попадение за домакините с хубав удар от границата на наказателното поле. 

В другия мач от 19:00 Карабах победи с 2:1 ХИК Хелзинки. Леандро Андраде откри  с изстрел от границата на наказателното поле. Изненадващо Антъни Олусаня изравни резултата в 77-ата минута. Все пак Жуниньо донесе заслужения успех на Карабах пет минути преди края.

Във втория сегмент за вечерта са предвидени нови две срещи от 20:00 часа. Те като че ли са малко по-завързани. В тях двойките са Славия (Прага) срещу Днипро-1 и Шериф (Тираспол) срещу БАТЕ (Борисов).

Накрая са насрочени и две срещи от 22:00 часа. Там сблъсъците противопоставят Жрински (Мостар) срещу Брейдаблик и Олимпиакос срещу Гент.