ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ето как прогнозираха мача представителите на Ефбет Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

Арсенал започна с победа новото първенство във Висшата лига, надигравайки с 2:1 Нотингам. Мачът на стадион "Емирейтс" започна с 30 минути закъснение заради проблем с електронната система на турникетите за маркиране на дигиталните билети, което забави влизането в съоръжението на хиляди фенове. 

Футболистите на Микел Артета доминираха през по-голямата част от срещата и очаквано стигнаха до победата, показвайки, че отново ще бъдат основен претендент на Манчестър Сити за титлата. "Гражданите" също спечелиха на старта - 3:0 при визитата си на Бърнли в петък вечер.

Трите точки за Арсенал дойдоха след голове на Едуард Нкетия и Букайо Сака, а в края Тайво Ауоний вкара почетното попадение за Нотингам. 

Неприятната новина за "топчиите" обаче е контузията на новото попълнение Юриен Тимбер, който напусна принудително терена в началото на второто полувреме. 

Бившият страж на Арсенал Мат Търнър пазеше вратата на Нотингам и имаше доста работа. 

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

Избраниците на Артета натиснаха противника от самото начало. Изненадващо обаче гостите създадоха първото чисто голово положение. В 11-ата минута отбраната на "топчиите" пропусна едно подаване, което изведе Бренън Джонсън очи в очи с Рамсдейл. Нападателят обаче не отигра добре ситуацията и стреля над вратата, пропускайки отличен шанс. 

Домакините продължиха да контролират събитията на терена. В 26-ата минута Мартинели проби отляво и опита технично да премине между двама бранители, като успя ефектно с пета да подаде на Едуард Нкетия, който се освободи от съперник и стреля покрай Търнър за 1:0. 

Арсенал бързо удвои преднината си. В 32-ата минута Салиба отне топката от Гибс-Уайт, размени подавания с Партей, след което пусна на Букайо Сака на границата на наказателното поле. Английският национал със страхотен изстрел прати топката неспасяемо в горния ляв ъгъл за 2:0.

След това обаче дойде лошата новина за домакините. В добавеното време на първата част Юриан Тимбер се контузи при единоборство с Джонсън, за което нидерландецът получи и жълт картон. Бившият играч на Аякс излезе за началото на втората част, но отново почувства болка и в 50-ата минута бе заменен от Томиасу. 

И през второто полувреме Арсенал продължи да има огромна доминация по отношение на контрола върху топката. Предимството обаче бе позиционно и положения нямаше. В 74-тата минута Тросар замени Нкетия. Две минути след това домакините бяха близо до трети гол. Хавертц видя включилия се напред Райс, който получи около границата на наказателното поле и стреля към ъгъла, но Търнър докосна топката, след което тя рикошира в гредата.

В 79-ата минута и Форест имаше добра възможност. Боли засече центриране от корнер на Гибс-Уайт, но контактът бе с рамото му и топката отиде право в ръцете на Рамсдейл.

В 82-рата минута Райс отново бе близо до гола, след като стреля от въздуха. Контактът с топката обаче не бе добър. Кълбото тупна в земята, след което Търнър отново изби в корнер. Секунди след това Еланга, който се появи като резерва, проби на скорост отляво, след което центрира ниско към Ауоний, който засече отблизо, намалявайки преднината на Арсенал. Хавертц се оплака, че е бил ударен в лицето при корнера за „топчиите“, който предшестваше контраатаката на гостите. Това обаче не промени нищо.

Темпото се вдигна и мачът се съживи. В 88-ата минута домакините огранизираха много добра атака, в която комбинираха Торсар, Хавертц, Йодегор и Сака, но Търнър бе на мястото си.

АРСЕНАЛ - НОТИНГАМ 2:1
1:0 Едуард Нкетия (26), 2:0 Букайо Сака (32), 2:1 Тайво Ауоний (82) 

Арсенал: Аарън Рамсдейл, Томас Партей, Бен Уайт, Уилиям Салиба, Юриен Тимбeр, Мартин Йодегард, Деклан Райс, Кай Хаверц, Букайо Сака, Габриел Мартинели, Едуард Нкетиа
Mениджър: Микел Артета

Нотингам: Мат Търнър, Уили Боли, Джо Уоръл, Скот Макена, Ола Айна, Орел Мангала, Данило, Райън Йейтс, Серж Орие, Бренан Джонсън, Моргън Губс-Уайт
Мениджър: Стив Купър

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА - СЕЗОН 2023/2024