Старши треньорът на Барселона Чави Ернандес е подчертал пред ръководството на клуба, че все още има много работа в оставащите три седмици от летния трансферен прозорец. Не на последно място и за регистрирането на футболистите, тъй като четири дни преди първия мач на каталунците срещу Хетафе те имат само 13 регистрирани играчи. 

🚨 BREAKING: Kylian Mbappé has been reintegrated into Paris Saint-Germain first squad.

PSG statement:

“Following very constructive, positive talks between PSG and Kylian Mbappé before game vs Lorient, the player has been reinstated into first team training squad this morning”. pic.twitter.com/qNUVRGgZbQ

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) August 13, 2023

Пред юни вестник "Екип" разкри, че Килиан Мбапе е отказал удължаване на договора си с ПСЖ и ще стане свободен агент през 2024 година, а по-късно играчът отбеляза в социалните мрежи, че възнамерява да прекара настоящия сезон във френския клуб. В отговор на отказа на Мбапе да удължи договора си, ПСЖ го извади от състава и го постави в трансферния списък. 24-годишният Мбапе е в Пари Сен Жермен от 2018 година. Той спечели пет титли на Франция и три пъти триумфира в турнира за Купата на страната. Нападателят изигра общо 260 мача за парижани, като отбеляза 212 гола и направи 98 асистенции.