Етър и Берое се изправят един срещу друг в двубой от петия кръг на efbet Лига. Мачът във Велико Търново стартира в 19:00 часа, а главен рефер ще бъде Волен Чинков. 

Домакините определено към момента са най-зле представящият се тим в елита откъм резултати. От началото на кампанията "виолетовите" са изиграли три срещи, като и трите са ги загубили. По-лошото е, че в тези двубои новакът в efbet Лига има вкаран само един гол - в предишния кръг срещу Черно море, когато отстъпи с 1:2. "Болярите" определено трябва да започнат да печелят точки и да вдигнат нивото си, ако искат да осигурят оставането си в шампионата и през следващия сезон. 

След недобрата предишна кампания сега обновеният Берое сякаш вдигна доста нивото и резултатите го показват. Старозагорци към момента имат 3 победи и само една загуба и се намират в горната част на таблицата. В предишния кръг "заралии" надиграха друг новак - Крумовград, а в герой отново се превърна Вини Трибуле, който показва добра форма от началото на сезона и може да се каже, че е най-опасният играч на тима. Единствената загуба до момента за Берое дойде от Хебър с минималното 0:1 в третия кръг. 

Последният мач между двата тима датира от 2021 година. Тогава в Стара Загора Етър се наложи с 2:1. Преди това пък във Велико Търново Берое победи с 3:2. 

Вероятни състави:

ЕТЪР: Величков, Христов, Димов, Г. Ангелов, Стоянов, Моран, Я. Ангелов, Станев, Букхолда, Бакалов, Тошев 

БЕРОЕ: Ачинели, Каскардо, Минго, Скуадроне, Еспиноса, Сейхас, Ласо, Селесте, Севайос, Пенчев, Трибуле 

Стадион: "Ивайло", Велико Търново 
Съдия: Волен Чинков 
Начало: 19:00 часа