В Рома може и да се разделиха с опитния полузащитник Неманя Матич, продавайки го на Рен, но междувременно клубът ще се подсили с двама халфове, идващи от Пари Сен Жермен, съобщава Фабрицио Романо. Става въпрос за Леандро Паредес и Ренато Санчес.

“Вълците” ще платят едва 4 млн. евро за световния шампион с Аржентина. Договорът му ще бъде до лятото на 2025-а с опцията да бъде удължен с още една година. Така Паредес ще започне своя втори престой на “Олимпико”, като освен това в Италия е играл и за Киево, Емполи и Ювентус. Интерес към него имаше и от страна на Галатасарай, но той предпочете да се завърне в римския клуб.

Leandro Paredes to AS Roma, here we go! Deal agreed for fee in excess of €4m to Paris Saint-Germain. 🚨🟡🔴🇦🇷

PSG and Roma have just reached final agreement, Leandro will now travel to Italy.

Contract until June 2025 with option until 2026. pic.twitter.com/JSoxgzbmJk

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) August 14, 2023

Междувременно, Санчес ще пристигне като преотстъпен за сумата от 1 млн. евро. В сделката обаче има заложена опция за закупуването му в размер на 15 млн. евро, която ще стане задължителна, ако португалският национал играе в поне 60% от мачовете на Рома през сезона. Той се присъедини към ПСЖ само преди година, но така и не успя да се пребори за титулярно място в тима.

Renato Sanches to AS Roma, here we go! Agreement sealed with PSG as he will join the club together with Leandro Paredes 🚨🟡🔴🇵🇹 #Roma

Exclusive details:
◉ €1m loan fee to PSG.
◉ €15m buy option clause.
◉ €15m clause becomes mandatory if Renato will play 60% of the games. pic.twitter.com/zT7DteT9H0

— Fabrizio Romano (@FabrizioRomano) August 14, 2023