Завръщащият се в Интер Марко Арнаутович премина медицинските прегледи и вече е въпрос на време трансферът му от Болоня да бъде завършен. Тази сутрин 34-годишният нападател беше на тестове в кабинетите на Италианския олимпийски комитет.

На излизане той беше посрещнат от привърженици на клуба от фракцията “Курва Норд”, които бяха опънали плакат с текст “Добре дошъл обратно вкъщи, Марко. Северът е с теб”. На това Арнаутович отговори с поздрав към тифозите.

Сделката най-вероятно ще бъде под формата на наем за 4 млн. евро със задължителна опция за закупуването му в размер на още 4 млн. Последните 2 млн. са разпределени като леснопостижими бонуси.

Grande accoglienza per Marko Arnautovic, che ha svolto le visite al Coni. Cori e striscione per lui ⚫️🔵 pic.twitter.com/vhQZQzscE1

— Fcinter1908 (@fcin1908it) August 16, 2023

Арнаутович ще получава по 3,7 млн. евро при договор за два сезона.

За Арнаутович това ще бъде втори престой в миланския гранд след този през 2009/10, когато записа едва 55 минути като преотстъпен от Твенте. Впоследствие той игра и във Вердер (Бремен), Стоук Сити, Уест Хам и Шанхай Порт, а за Болоня отбеляза 25 гола в 58 мача за два сезона на “Ренато Дал’Ара”.