Директорът на Фиорентина Даниеле Праде отрече информациите от последните седмици, че в клуба са пристигнали различни оферти за халфа Софиан Амрабат. Според спекулациите той е желан от Манчестър Юнайтед и Ювентус, но изглежда за момента никой от тях не се е свързал с "виолетовите".

"Ситуацията е ясна. Той иска да отиде в голям клуб, а ние сме готови да удовлетворим това му желание. Но не сме получили никакви оферти. Ако това не се промени, той ще остане при нас. Нямаме друг играч като него в отбора", заяви Праде.

Твърди се, че в Ман Юнайтед са набелязали Амрабат за заместник на напусналия Фред. Цената на играча е от порядъка на 35 милиона евро, но "червените дяволи" в момента не могат да я платят, защото така ще нарушат правилата за Финансов феърплей. Затова на "Олд Трафорд" опитват да се разделят с още ненужни играчи като Дони ван де Беек, Хари Магуайър, Ерик Байи и Брендън Уилямс.

В Ювентус също разполагат с доста ограничени финансови ресурси, така че вероятно това е причината и "бианконерите" все още да не са отправили оферта за мароканеца.