Наставникът на Ювентус Масимилиано Алегри сподели, че е доволен от състава, с който разполага за първия мач на тима от новия сезон. Утре “бианконерите” започват новата кампания в Серия А с гостуване на Удинезе.

“Доволен съм от настоящия състав, момчетата работят много добре. Отборът има потенциал за развитие и трябва да завършим в топ 4”, заяви той.

Юве няма да участва в евротурнирите този сезон, след като бе изхвърлен от Лигата на конференциите поради финансовите злоупотреби, а това ще даде възможност на играчите да се концентрират върху първенството и Купата на Италия.

🗣️ Massimiliano #Allegri nella prima conferenza stampa stagionale:

"Sul mercato la società è vigile su quello che dobbiamo fare. Scudetto? Dove potremo arrivare lo vedremo strada facendo, la squadra ha ampi margini di miglioramento"#UdineseJuve pic.twitter.com/74jYylxJ0b

— Riccardo Meloni (@RiccardoMeloni4) August 19, 2023

“Горчиво е, че няма да играем в Шампионската лига. Аз участвам в този турнир 14 години. Това е причина за гордост и не е приятно да не участваме. Трябва да направим всичко възможно да се класираме за него и да играем в Шампионската лига следващия сезон”, сподели Алегри.

Наставникът говори и за състоянието на някои от играчите си: “Киеза е по-спокоен от миналия сезон. Имаше трудна година, но сега физическото му състояние е различно. Влахович имаше върхове и падения. През лятото имаше проблеми с контузия, сега се чувства по-добре, но не е напълно възстановен. Милик няма да е на разположение за утрешния мач, тъй като е с травма. Доволен съм от Погба. Той е различен играч от останалите, но не е играл от година и половина. Би било идеално да е на разположение всеки ден. Надявам се състоянието му да се подобри”.

Алегри коментира и конкуренцията за титлата в Серия А този сезон: “Шампионите са фаворити, така че Наполи. Интер са силни, същото важи за Милан и Лацио, но още не сме започнали. Ние трябва да подобрим представянето си при гостувания. Миналия сезон Наполи спечели 15 точки повече от нас като гост”.