След вчерашните три вълнуващи сблъсъка от плейофите на Шампионската лига, тази вечер предстоят да се изиграят още толкова мачове от заключителния четвърти кръг от квалификациите на “турнира на богатите”.

Всички срещи имат за начален час 22:00 българско време.

Най-оспорван на пръв поглед изглежда сблъсъкът между съставите на Брага и Панатинайкос. Португалците стартираха кампанията си от третия кръг на квалификациите срещу сръбския ТСЦ Бачка Топола, който бе разбит с 3:0 и 4:1.

Панатинайкос от своя страна имаше два съперника до този момент. Гърците взеха добър аванс срещу Днипро-1 след победа 3:1 като гост и реваншът в Атина бе протоколен, завършвайки 2:2. Истинското предизвикателство дойде в миналия кръг от надпреварата, когато “детелините” срещнаха френския бронзов медалист Марсилия. В първия мач южните ни съседи се възползваха от численото си предимство и победиха с 1:0. Ответният двубой в южна Франция бе далеч по сложен, като домакините водиха с 2:0, но гол девет минути след края на редовното време доведе нещата до продължения и дузпи. При 11-метровите наказателни удари гърците демонтрираха повече воля и поднесоха сензацията.

Следващият мач буди не по-малко интересни очаквания. Той противопоставя отборите на Галатасарай и Молде. Това ще бъде общо третият съперник за турската супер скъпоплатена селекция. Във втория кръг от квалификациите бе отстранен тима на Жалгирис, срещу който турците измъчено стигнаха до равен 2:2 в първата среща, а на реванша гръмогласната публика на стадион “Неф” спомогна за измъчената минимална победа с 1:0. Третият кръг бе далеч по-лесен след две победи с по 3:0 и 1:0 срещу кошмара на Лудогорец - Олимпия (Любляна).

Молде също мина по не лек път, тръгвайки от втория кръг на пресявките, като бяха отстранени до този момент съставите на ХИК (0:1 2:0) и Класвик (1:2 2:0).

Последният, но не и по значение двубой противопоставя единайсеторките Макаби (Хайфа) и Йънг Бойс. Отборът от Израел е на прага на истински подвиг след като остана единственият отбор в тази фаза на турнира, който тръгна още от първия кръг на пресявките. Началото бе лесно и след общ резултат бе елиминиран миналогодишния европейски кошмар на Левски - Хамрун Спартанс. След това последва тежка схватка с молдовския Шериф, който спечели първия мач с 1:0, а вторият мач израелците спечелиха с 4:1, като до крайния резултат бе стигнато след трудни продължения. В третия кръг играчите на Макаби (Хайфа) отново стигнаха до две победи (2:1 3:1), като този път глава преклони отборът на Слован (Братислава).

Съперникът Йънг Бойс от своя страна започва европейското си участие днес, като на отбора не може да се каже, че му липсва опитност през този сезон, тъй като във вътрешния шампионат на Швейцария вече изигра цели пет двубоя и в нито един от тях не допусна поражение.