Тази вечер предстоят да се изиграят първите мачове от плейофите в Лига Европа. Каквото и да се случи, всички отбори ще продължат европейското си участие до Нова година. Победителите ще продължат към групите на Лига Европа, а загубилите ще играят в същинската фаза на третия по значимост трунир, организиран от УЕФА - Лига на конференциите.

Най-ранните срещи са с начален час 20:00, когато ще видим един срещу друг чешкия вицешампион Славия (Прага) и европейския кошмар от близкото минало на българския ЦСКА - София - Зоря (Луганск), както и двубоя между Хекен и Абърдийн.

В 21:00 започва най-важният мач за българската публика. Българският първенец Лудогорец вече си гарантира участие в груповата фаза на европейските клубни турнири за седма поредна година, като възпитаниците на Ивайло Петев ще гонят шесто поредно участие специално в Лига Европа срещу възможно най-тежкия съперник - нидерландския гранд Аякс. По същото време ще гледаме и Олимпия (Любляна), който изхвърли лудогорци от Шампионската лига, срещу тима на Карабах, както и схватката между Динамо (Загреб) и Спарта (Прага).

От 21:30 стартират още два двубоя - между Роял Юнион СЖ и Лугано, както и между Слован (Братислава) и Арис (Лимасол), а четвърт час по-късно е мачът между Класвик и Шериф.

Точно в 22:00 започват и последните два мача за вечерта. Единият е с балкански привкус, противопоставяйки един срещу друг гръцкия Олимпиакос и сръбския Чукарички, а в другия излизат ЛАСК и Жрински (Мостар).