Отборите на Ботев (Враца) и Черно море се изправят един срещу друг в двубой от осмия кръг на efbet Лига. Главен съдия на сблъсъка ще е Ивайло Ненков.

"Моряците" се намират в блестяща форма от началото на сезона. Тимът има пет победи и две равенства, като в последния кръг раздели точките с ЦСКА – София. По този начин играчите на Черно море се намират на второ място във временното класиране с актив от 17 точки.

От друга страна врачани прекъснаха негативната си серия от поражения именно в последния кръг, надигравайки с 1:0 Пирин (Благоевград). С този резултат Ботев (Враца) се изкачи до 12-а позиция с шест пункта. Големият проблем на отбора е отбелязването на попадения. За всички мачове от началото на сезона футболистите са вкарали точно три гола. 

Старши треньорът на гостите Илиан Илиев няма да може да разчита на контузения си капитан Даниел Димов и на звездата Матеус Машадо, който е на крачка от трансфер в чужбина. Това със сигурност е лоша новина за "моряците", но добра за домакините от Враца. 

Вероятни състави:

Ботев (Враца):

Черно море: 

Стадион: "Христо Ботев", Враца
Главен съдия: Ивайло Ненков
Начало: 19:15 часа